miercuri, 14 martie 2012

Cum compunem Referenţialul Arhetipurilor Personale?


Pentru a configura Referenţialul este necesar să suprapunem cele 14 arcane de tarot ( 13 minore şi una majoră) obţinute prin calcul numerologic cu cele 14 case, fiecare casă corespunzând unui diferit aspect ale existenţei. Lamele vor fi dispuse de-a lungul a patru axe după cum se observă în imaginea alăturată. Trebuie precizat faptul că fiecare casa din Referenţial are un cu totul alt sens decât cel din Astrologie. De asemenea, ceea ce ne va interesa aici este nu energia cosmică ce îşi pune amprenta asupra noastră la momentul venirii pe lume ci, data la care ne sărbătorim aniversarea, dată ce reactivează an de an memoria simbolică a naşterii. Astfel, persoanele care nu îşi cunosc foarte sigur dată de naştere sunt sfătuite să îşi creeze Referenţialul pornind de la data la care îşi sărbătoresc în general ziua.
In ceea ce priveşte casele, imaginaţi-va că sunteţi norocoşii proprietari ai 14 locuinţe! Nu înseamnă, bineînţeles, că şi le locuiţi pe toate! Probabil că cea mai mare a timpului v-o petreceţi intr-o singură casă şi celelalte sunt abandonate! Poate sunt lăsate la voia orişicui, locuite de străini, închiriate familiei sau prietenilor. Unele case sunt probabil încă în construcţie de mai bine de zece ani iar altele au devenit deja o dărăpănătură. Aveţi oare şi ceva case puse la vânzare? Să sperăm că nu le-aţi şi ipotecat deja ...
In cele ce urmează voi realiza o scurtă prezentare a primelor 4 case prezente în Referenţialul Arhetipurilor Personale.

Casa 1 – Casa personalităţii

Reprezintă toate forţele de extraversiune ale individului: personalitatea, modul de comunicare cu mediul înconjurător şi felul în care este perceput de către lumea exterioară. Arcana care ocupă această casă este un fel de carte de vizită sau, mai degrabă un fel de carte de identitate. Pentru persoanele născute între data de 1 şi 22, Casa 1 este reprezentată de ziua de naştere iar, pentru cele cu date de naştere cuprinse între zilele de 23 şi 31 se vor aduna cele două cifre componente( reducţie teozofică).O persoană născută pe dată de 8 va avea aşadar, în Casa 1, arcana cu numărul 8, ''Justiţia'' în timp ce, o persoana nascuta pe data de 30 va avea in Casa 1 arcana cu numarul 3, ''Imparateasa''.

Casa 2 – Casa idealurilor

Reprezintă casa în care se afla înscrisă arcana care ilustrează căutarea noastră interioară, partea noastră lipsa. De fiecare dată când observăm arcana prezentă aici suntem în contact cu stările noastre interioare. Casa 2 este reprezentata de cifra corespunzătoare lunii de naştere. Va fi, aşadar, situată între 1 şi 12.

Casa 3 – Casa gândirii, gazda dorinţelor şi temerilor

Ne aflăm acum pe domeniul verbului ''a gândi''. Această casa este una a limitelor. Ea evocă preocupările constante ale gândirii, frământările mentalului, umbra pe care interectul o proiectează asupra conştiinţei şi a fiinţei umane.Arcana prezentă aici ne indică unghiul din care privim realitatea. Casa 3 corespunde anului de naştere. Prin procedeul numit în numerologie reducţie teozofică se va obţine valoarea arcanei prezente aici.(spre exemplu, pentru o persoană născută în anul 1980, arcana prezentă în Casa 3 va fi Luna, purtătoarea numărului 18).

Casa 4 – Casa misiunii existenţiale

Ne aflăm acum pe domeniul verbului '' a face''. Arcana majoră ce se găseşte în această poziţie ne indică alegerile existenţiale ce ne sunt propuse şi posibilităţile de realizare personală. Reflectând asupra ei este o modalitate de a se repera la obiective precise, de a pune stăpânire pe propria viaţa şi de a se angaja în procese creative. Nu intotdeaua mesajul prezent în Casa 4 este şi cel mai uşor de împlinit precum şi existenţa aceleiaşi arcane în Casa 4 la două persoane diferite nu va duce la realizarea unor existenţe identice sau îndeplinirea unui destin unic. Casa 4 este determinată de cifra( redusă atunci când este mai mare decât 22) ce rezultă din adunarea între anul, luna şi ziua naşterii.De exemplu, pentru o persoană născută pe 21 august 1925, misiunea existenţială este reprezentata de arcana 19, Soarele.
Casele ce urmează în continuare vin in completarea profilului si reprezintă fiecare în parte o nouă latura a activităţii umane şi o diferită propunere de dezvoltare

Un comentariu: