joi, 12 februarie 2015

CONFERINȚĂ și WORKSHOP - APRILIE 2015

Îți dorești să afli mai multe despre fascinanta lume a arhetipurilor?
Vrei să-ți deslușești mai concret drumul către propriul Sine ?
Vrei să înțelegi de ce eșuezi mereu în anumite contexte și cum poți schimba acest lucru ?
Te-ai intrebat vreodat
ă care este semnificaţia ascunsă din spatele unor simboluri ? Eşti pregătit/ă sã explorezi provocările din adâncul propriului inconştient ?

Dacă DA, acest mesaj ți se adresează !

Vă invităm să îl cunoașteți pe Georges Colleuil, filosof și psihoterapeut francez, pasionat cercetător al simbolurilor şi mitologiilor universale. Acesta va fi prezent la București între 02 și 05 aprilie pentru o serie de conferințe şi workshopuri în care se vor aprofunda teme precum înțelepciunea Tarotului de Marsilia și Referențialul Arhetipurilor Personale - metodă de analiză personală și autocunoaștere prin intermediul arcanelor de Tarot.
De ce Tarotul?
Folosit încă din cele mai vechi timpuri în scopul divinației, Tarotul a fascinat dintotdeauna. Georges Colleuil utilizează Tarotul ca pe un veritabil instrument terapeutic, prin aprofundarea simbolurilor regăsite în arcanele de Tarot și prin dezvoltarea funcțiilor psihologice și filosofice ale acestora. Din punctul său de vedere Tarotul este un catalog de simboluri, acele imagini primordiale pe care Carl Gustav Jung le numea arhetipuri.
Tarotul este ĩntr-adevãr o artã, ĩns
ă nu una a divinaţiei. Folosind Tarotul intr-un proces de autotransformare, terapie şi dezvoltare personală intrăm în contact direct cu fiinţa noastră cea mai profundă, autentică şi creativă.
"Tarotul nu serveşte la a ghici viitorul ci, mai degrabă, la a-l construi!" Georges Colleuil

Cine este Georges Colleuil?

Mai întâi profesor de filosofie, apoi psihoterapeut, Georges Colleuil este pasionat dintotdeauna de lumea simbolurilor și aprofundează de mai bine de 30 de ani enigmaticul Tarot de Marsilia. A scris până în prezent nu mai puțin de 10 cărţi despre Tarot, interpretarea viselor, metafore si arhetipuri in terapiile alternative, funcţiile terapeutice ale simbolurilor, și a dezvoltat idei originale, precum “Référentiel de Naissance” ( Referenţialul Arhetipurilor Personale),“Onomasophie” (procedeu de decodare a numelor şi prenumelor) sau “Mitograma”, metode care au însoţit mii de oameni în călătoria lor spre o mai bună cunoaștere de sine.

Ce este Referențialul Arhetipurilor Personale? 


Metodă concepută de către Georges Colleuil în 1983 sub numele de "Le Référentiel de Naissance", lansată în România în 2013 sub numele de Referențialul Arhetipurilor Personale, reprezintă o tehnică de analiză personală foarte profundă. Pornind de la data de naștere și ajutându-ne de principiile numerologiei se calculează o temă personală, temă ce va putea fi interpretată prin prisma arhetipurilor conținute de arcanele de Tarot. Referențialul este un instrument autentic de interpretare, trăire și experimentare a simbolurilor. Prin perceperea, descifrarea și înțelegerea simbolurilor putem accede la înțelegerea propriului destin.
Există la oră actuală în lume, mai mult de 7000 de practicieni formaţi în această tehnică în Franta, Belgia, Elvetia, Maroc, Spania, Italia sau Canada.

Program :
Joi 02 aprilie
Conferință publică pe tema Referențialului Arhetipurilor Personale
« Cum utilizăm simbolurile prezente în Tarot în domeniul coaching-ului, art-terapiei și ca mijloc de sprijin pentru persoanele aflate în suferință »

Vineri 03 aprilie, între orele 10.00 și 18.00
Inițiere în metoda Referențialul Arhetipurilor Personale
Simbolistica arcanelor majore din Tarotul de Marsilia
Aprofundarea caselor 1 – 13
Cum calculăm și pregătim un Referențial
Primele baze de interpretare

Acest modul este deschis tuturor debutanților interesați de aprofundarea limbajului simbolic și de o mai bună cunoaștere personală. Poate constitui și o recapitulare pentru cei care au parcurs deja o formare de bază.

Sâmbătă 04 aprilie, între orele 09:00 și 18.00
Duminică 05 aprilie, între orele 09.00 și 18.00
Nivel de aprofundare
Referențialul de alianță și Referențialul de cuplu.
Transmisiunile transgeneraționale în Referențialul Arhetipurilor Personale.
Cele șase configurații.
Acest modul corespunde nivelului RN6 din formarea completă. (Codul RN provine de la formarea inițială din limba franceză. Va rugăm să notați faptul că cifrele nu se succed întotdeauna. )
Se adresează cursanților care au parcurs deja nivelele 1 și 2 în cadrul acestui stagiu sau în stagiile precedente.
Seminariile vor fi susținute de Georges Colleuil, creatorul metodei, în limba franceză. Vor fi interpretate în limba română de Claudia Savu, reprezentantă a metodei RAP în România, cu participarea Cristinei Eremia, psiholog şi interpret autorizat.

La finalul acestei sesiuni, pentru persoanele interesate de o formare completă și obținerea diplomei de practician al metodei RAP, va fi stabilit un calendar cu datele în care se vor desfășura stagiile următoare.

Tarif workshop : 70 euro/zi (190 euro/ pentru participarea la toate zilele de curs).

Data limită pentru înscrieri este 15 martie 2015
Numărul locurilor fiind limitat, înscrierile vor fi validate prin plata unui avans în valoare de 70 euro. În cazul anulării stagiului de către organizatori, suma va fi rambursată.
Pentru plata integrală pânã la data de 15 martie 2015, se va acorda un discount de 10%.

Pentru înscrieri:
Corina Pirsean : +40724 383 653
Cristina Eremia : +40726 602 037 sau +40749 867 382

Pentru detalii :
Claudia Savu, e-mail : claudia.savu@ymail.com
Roxana Apostoiu, e-mail: roxana_apostoiu@yahoo.com

Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu